Tjörn triathlon

För tredje året i rad skulle jag stå på startlinjen för Tjörn Triathlon.

Väderprognosen sa sol,  18°, 10m/s och 15 i byar. Två plus och två minus.  Personligen tar jag egentligen hellre regn än vind. Motvind, kantvind, kastvind, byar you name it allt i vindväg är fruktansvärt men det är egentligen bara att lära sig hantera det. Som boende på västkusten kommer man inte undan.  Pga av vinden valde jag en hjulset up på 42 fram (istället för 55) och en disc bak.  Klokt val visade de sig vara då jag trots allt upplevde vinden som svår.

Simningen blev en stökig historia, brännmaneter, vågor och osäkerhet kring simbanan. Pga av vinden hade man valt att förändra banan men detta uppfattades inte av oss tävlande och hela ledarklungan inklusive mig själv simmade ca 100-150m fel innan en kanotist fick dirigerat oss rätt.  Jag hade fått en perfekt start på Åsas fötter, stabilt och tryggt men i samband med felsimningen fick jag en brännmanet i ansiktet och tappade hennes fötter. Därefter var det bara överlevnad,ansiktet sved och brände som om man gnidit in sig i chilli. När det även började pirra i mun och hals funderade jag allvarligt på att bryta. Men jag kände mig okej och jag var så sugen på att fullfölja tävlingen.  Simningen gick på ca 33min, godkänt med tanke på omständigheterna. In i T1 var jag 4e eller 3e dam. Cyklade på ganska bra men lyckades inte riktigt få till cyklingen. Jag hade svårt att hitta rytm och känsla och jag vågade inte trycka på. En anledning kan vara att jag tävlat för lite i år och är osäker på min cykelförmåga. Nu i efterhand vet jag att jag borde kört hårdare. På första varvet tappade jag ca 2min på Åsa och på andra varvet ca 4 min. En kombination av att Åsa körde progressivt och jag körde regressivt. En erfarenhet rikare till nästa tävling.

Ut på löpet kändes det lätt, allt flöt, jag var stark och hade mycket kvar att ge. Jag var 8min efter Åsa och visste att jag inte hade en chans att springa in hela 8min. Men jag trummade på bra och tog in dryga 3min med en löptid på 1.19. Väl i mål på 4h och 17min  var jag 5min efter segrarinnan. Det är en stor förbättring jämfört med föregående år men jag ville mer och jag vet att jag kan mer.

Nu ser jag med spänning och viss fruktan framemot Ironman Mallorca

 

//S

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s