2016, ett år med lite turbulens

Nu är det hög tid för summering av det gångna året

Ja, vad ska man egentligen säga om 2016? Bergodalbana från början till slut, i klass med en dag på Six Flags, många looper, uppochner, gick fort men ändå så kändes det som att året aldrig skulle ta slut. Här följer en summering som berör både det personliga och triathlondelen.

I januari tog jag  examen från läkarprogrammet, en trygg värd rycktes upp men jag såg med spänning på framtiden. Jag fick anställning som underläkare på Vårdcentralen Läkarhuset  en halvtidstjänst och utmärkt  för triathlonsatsningen. Men att börja ett nytt jobb tar en del energi, en konstant rädsla för att göra fel och framförallt känslan av att vara otillräcklig. Efter att ha diskuterat just detta med äldre och mer erfarna kollegor var svaret ganska enkelt, vi är otillräckliga, vi kan inte lösa alla problem men vi kan göra mycket. Oavsett så är det en svår känsla att ha men trots det stortrivdes jag på jobbet och kunde längta efter att gå dit.

Ungefär i samma veva tog mitt 5åriga förhållande  slut,  jag stod dessutom utan lägenhet och flyttade hem till mina föräldrar. Vid den här tidpunkten inträffade även två dödsfall i familjen.

Jag försökte fokusera på träningen men livet kom emellan och det gjorde även skadorna. Stress, sorg och frustration är tre mindre bra faktorer för återhämtning.  Jag valde att prioritera bort träningen för ett tag och istället fokusera på andra väldigt betydelsefulla delar i livet. Det satte sin prägel på 2016.

Min säsongsdebut blev duathlon-SM som trots allt gick över förväntan där jag vann med en marginal på 11min, nytt PB på 10km och en bra känsla på cyklingen.

img_3473

Några veckor senare gjorde jag min debut som proffs på Ironman St Pölten 70.3. Jag slutade 5a och var väl inte helt nöjd. Såhär i efterhand förstår jag att det var en sjukt bra prestation, Yvonne Van verken, Laura Phillip, Anja Beranek och Susie Cheetham som var de 4 damerna före mig i mål är inga duvungar direkt.

P1080642

Träningen flöt på, jag vann i början av juni Gothenburg triathlon och kände mig i grym form.

Ett av mina stor mål för året var SM i Vansbro  vilket tyvärr inte gick att genomföra då jag 2 veckor tidigare gick omkull med cykeln och bröt nyckelbenet. Det som följde var 6 veckor utan simning, cykel inomhus och lättare löp.  Jag planerade om och ställde även in mitt andra stora mål, Kalmar Ironman. Istället stod jag på startlinjen för Tjörntriathlon där jag slutade 2a med en avslutande halvmara på 1.19. Formen började komma tillbaka och säsongen avslutades med Ironman Mallorca där jag efter en del strul med cykeln gick i mål på tiden 9.28, bästa debuttid i Sverige, och en 4e placering.

Så i stora hela en helt okej genomförd säsong!

I skrivande stund har däremot olyckan återigen varit framme och därför måste jag tyvärr ställa in 2017års säsongsdebut, Ironman 70.3 Dubai. Istället inleds året med 2 veckor på Playitas tillsammans med Jonas.

Jag längtar och ser med spänning framemot 2017 och vad det kan erbjuda. Förhoppningsvis något lugnare är 2016.

Jag vill tacka alla som gör min satsning möjlig! Utan er vore allt betydligt svårare!

Trek bicycle store i Göteborg som leverar förstklassiga cyklar och hjälper mig när jag än behöver. Om det så rör sig om att packa ihop cykeln eller fixa växlar! All kärlek till dessa grymma killar i butiken och verkstaden!

Orca som tar min simning till högre nivåer!

Simcoachen, fantastiska AK, som gör simningen rolig och utvecklande! Min simning skulle aldrig gå framåt utan henne.

Probikefit och Klas som finns där för coaching, mek och stöd!

Umara som ser till så att nutritionen aldrig blir ett problem under tävling. Grymma killar!

Löpargruppen WM track team som får en att längta efter hårda löppass!

Och Tina , fantastiska Tina som alltid finns här!

På återseende!

/S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s